GLASAJ I OSMATRAJ – PRIJAVI NEPRAVILNOSTI
01/06/2017|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 1.jun -. Od prvih izbora na Kosovu, Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS) je podržavala različite inicijative kako bi doprinela ispunjavanju ovih vrednosti. Po prvi put 2013. godine, građani Kosova su imali mogućnost da budu i posmatrači, kada su u akciji “Glasaj i osmatraj!”, koju je pokrenuo KFOS,  poslali oko 12 hiljada SMS poruka u kojima su prijavljivali eventualne neregularnosti izbornog procesa, dok je na izborima 2014. broj pristiglih SMS poruka dostigao broj od 15 hiljada.    
I za izbore u 2017.godini, Kosovska fondacija za otvoreno društvo, ovog puta u saradnji sa Columbus Intitutom, ponovo započinje kampanju “Glasaj i osmatraj!” i poziva građane da prijave svaku uočenu neregularnost koju primete tokom izbornog dana slanjem besplatnog SMS-a na broj 500 88. 
Uključivanje građana u proces nadzora je od vitalnog značaja i garancija da bi se postigli naviši demokratski standardi u izbornom procesu. Slobodni izbori i demokratski izabrana vlast su temelji otvorenog društva, podseća se u saopštenju KFOS-a dostavljenom našoj redakciji
KFOS zahvaljuje mobilnim operaterima IPKO, Vala i Z  Mobile za snažnu podršku koju su dale u ovoj akciji pružajući svoje usluge besplatno, kao i svim drugim partnerima koji su pokazali spremnost da daju svoj doprinos kampanji i na taj način pomognu demokratske procese na Kosovu. Posebno zahvaljujemo kompaniji IPKO koja je obezbedila razvoj i implementaciju tehničkog rešenja u akciji “Glasaj i osmatraj!”. 
 
Izvor: Saopštenje
 
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni