BUDIMIR NIČIĆ NOVI PREDSEDNIIK DRUŠTVA NOVINARA KIM
29/07/2014|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA. 28. jul - Novinar News Press produkcije iz Čaglavice i dopisnik Glasa Amerike sa Kosova Budimir Ničić izabran je danas u Gračanici za predsednika Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM). Od deset predloženih kandidata Budimir Ničić je tajnim glasanjem dobio najviše poverenja kolega sa Kosova. Ničić će biti i predsednik Izvršnog odbora DNKiM, a za članove IO izabrani su Jelena Marković, Zoran Babović, Darko Dimitrijević, Predrag Radonjić, Branka Milenković i Olivera Radić.
Zahvalivši na poverenju koje su mu kolege ukazale Budimir Ničić rekao je da će raditi na unapređenju Društva novinara Kosova i Metohije.
“Potrebno je da nastavimo borbu za istinu i pravdu da bi borba za život svih nas bila bolja. Za sve to potrebna nam je dobra organizacija. Svako je od nas dao svoj doprinos u razvoj novinarstva i novinarske profesije, ali nam je potrebno odgovorno i efikasno upravljanje i podela odgovornosti”, rekao je Ničić.
Društvo novinara Kosova i Meohije, ogranak UNS-a, danas je, zahvaljujući Udruženju, a uz podršku Doma kulture u Gračanici dobilo i svoje prostorije.
Nakon Izborne skupštine, u Domu kulture održana je promocija knjige “Kriza medija i mediji krize” pomoćnika glavnog i odgovornog urenika “Večernjih novosti” Slobodana Reljića. O knjizi su govorili generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović, novinar i pesnik Živojin Rakočević, književnik, novinar i publicista Đorđe Jevtić i autor Slobodan Reljić.
Izvor: www.uns.org.rs
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni